Oprema za etiketiranje kozmetike

Korisno za svakog proizvođača kozmetičke ambalaže

Savezni zakon o hrani, lijekovima i kozmetici definira kozmetiku kao "predmete namijenjene trljanju, izlijevanju, posipanju ili raspršivanju, uvođenju ili na bilo koji drugi način nanošenje na ljudsko tijelo za čišćenje, uljepšavanje, promicanje atraktivnosti ili mijenjanje izgleda."

Zahtjevi FDA za kozmetičko označavanje namijenjeni su zaštiti potrošača od opasnosti po zdravlje i obmanjujućim postupcima te pomažu potrošačima u donošenju informiranih odluka u vezi s kozmetikom koju namjeravaju kupiti.

Kozmetika se ne smije označavati niti reklamirati izjavama koje sugeriraju da je FDA odobrila proizvod. To se odnosi čak i ako je proizvodni pogon registriran ili je proizvod prijavljen u FDA-in program dobrovoljne kozmetičke registracije.

Ukratko, FDA zahtijeva da naljepnice kozmetike:

  • Identitet proizvoda (kakav je)
  • Neto sadržaj (koliko je u paketu)
  • Izjava o sastojku (od čega je sastavljena)
  • Sve potrebne naljepnice s upozorenjem (potencijalni rizici povezani s upotrebom predmeta)

Proizvođači kozmetičke ambalaže znaju da su naljepnice važan dio marketinške kozmetike, ali također su namijenjene informiranju potrošača o namjeni proizvoda, sastojcima, neto količini i mjestu proizvodnje ili distribucije.

Budući da naljepnice za kozmetiku imaju razne oblike i veličine, postoji razna oprema za nanošenje naljepnica koja udovoljava različitim zahtjevima. Višenamjenski strojevi za nanošenje naljepnica omogućuju vam omotavanje, brtvljenje i naljepljivanje vaših kozmetičkih proizvoda brzinom munje.

Bez obzira na kozmetičku ambalažu koja treba biti označena, potražite najprije najbolje mogućnosti etiketa, a zatim odgovarajuću opremu za etiketiranje. Najbolja modularna oprema za označavanje može ispravno primijeniti vaš tip naljepnice, prilagoditi se dimenzijama spremnika i savršeno se ne uklapati u vašu proizvodnu liniju.

Vrste etiketa s kozmetikom

Etikete za pakiranje kozmetičkih olovaka i olovaka

Od olovaka za oči, kremastih sjenila, četkica za obrve i boja usana možete brzo pronaći posude u obliku olovke i olovke kada bacate pogled niz prolaz za šminkanje.

Prema Beauty Packagingu, potražnja za kozmetičkim olovkama i olovkama je povećana, a proizvođači kozmetičke ambalaže pojačavaju mjere za stvaranje konkurentnih dizajna i zaštitne ambalaže očite narušavanja koja će se svidjeti potrošačima.

Etikete za pakiranje kozmetičkih olovaka i olovaka

Spremnici za kozmetičke olovke i olovke zahtijevaju posebnu pažnju jer je prostora ograničeno, ali na pakiranju moraju biti navedeni svi potrebni podaci, uključujući sastojke, naziv proizvoda, podatke o boji i još mnogo toga. To se obično može postići omotavanjem naljepnice i oznakom krajnje točke.

Namotana naljepnica pokriva najveću površinu većine spremnika i može obuhvaćati cijelu duljinu proizvoda. Naljepnici se također može dodati perforacija koja osigurava brtvu koja se lako otvara i očituje neovlašteno miješanje. Oznake za omotavanje mogu učinkovito prikazati sve informacije o proizvodu koje propisuje FDA. Pored toga, etikete mogu nanijeti točkaste naljepnice na zatvoreni kraj spremnika olovke ili olovke kako bi označile boju ili kôd boje.

Etikete za pakiranje kozmetičkih cijevi

Losioni, kreme, korektori i proizvodi za kosu nisu savršeno unutar tubica dizajniranih za jednostavno doziranje. Odgovarajući stroj može brzo i precizno označiti proizvode od cijevi na prednjoj i stražnjoj strani ili oko cijelog spremnika.

Omotane naljepnice na kozmetičkim tubama pružaju jednostavan jednodijelni postupak nanošenja koji se brzo može provući kroz stroj uz minimalno kretanje. Možete prilagoditi svoj omotani dizajn tako da radi s zakrivljenošću i sužavanjem cijevi.

Etikete za pakiranje kozmetičkih cijevi

Budući da većina cijevi pruža polupropusne površine na prednjoj i stražnjoj strani, mnogi proizvođači za učinkovitost koriste dvodijelne naljepnice. Prednja se naljepnica obično sastoji od logotipa tvrtke, naziva proizvoda, sadržaja i ostalih propisanih podataka, dok je na stražnjoj ploči crtični kod, popis sastojaka i upute za upotrebu.

Oznaka rukava cijelog tijela intenzivnija je od ostalih opcija označavanja, ali omogućuje vam izmjenu izgleda cijele cijevi od vrha do dna. Rukavi zahtijevaju dodatnu brigu pri postavljanju i primjeni kako bi se održala kvaliteta i postojanost.

Kozmetičke naljepnice Can & Jar

Limenke, aluminijske limenke, staklene kozmetičke tegle i akrilne staklenke često se koriste u kozmetičkoj industriji za držanje voskova, krema za lice i drugih polutekućih proizvoda.

Limenke i staklenke često poprimaju nepravilne oblike kako bi dodali zanimanje za pakiranje kozmetike, uključujući dimenzijske izreze i kososti. Označavanje ovakvih spremnika za kozmetiku može biti teško, ali strojevi za etiketiranje s gornje i donje strane mogu se kalibrirati kako bi podnijeli posao. Gornja i donja naljepnica mogu se istovremeno postavljati uz pomoć dvostruke naljepnice za namotavanje i pravilnom sinkronizacijom.

Kozmetičke naljepnice Can & Jar

U slučajevima kada gornji ili donji dio staklenke nije dovoljno velik za standardnu naljepnicu, korisna je upotreba naljepnica sa završnim točkama. Završne točke često se koriste za simbole, kodove, uzorke boja ili sitni tisak.

Naljepnice s kozmetičkim bočicama u cilindru

Cilindrične kozmetičke bočice koriste se za širok spektar kozmetičkih proizvoda. Boce sa zračnim pumpicama, bočice s losionima i lakovi za kosu primjeri su cilindara koji se često koriste u kozmetičkoj industriji. Također dolaze u raznim veličinama i među najsvestranijim su spremnicima dostupnim na veletržnici.

Naljepnice s kozmetičkim bočicama u cilindru

Omotani stroj za etiketiranje boca savršen je za označavanje cilindričnih kozmetičkih bočica. Lako je raditi s njima i neometano se kretati kroz transporter dok se proizvodi vrte niz liniju. Ako je boca veća, možda je bolje koristiti prednje i stražnje naljepnice.

Rukavi cijelog tijela također se mogu koristiti za brtvljenje manjih cilindričnih spremnika prekrivanjem cijele površine. Sjajila za usne i drugi proizvodi često koriste prozirne rukave na tijelu kako bi pokazali boju proizvoda, a istovremeno štitili sadržaj od neovlaštenog miješanja.

Kompaktne naljepnice za kozmetiku

Koriste se za puder u podlozi, bronzerima i sjenilima, kozmetički kompaktni zahtijevaju posebnu pažnju tijekom označavanja. Najbolji način da se to postigne je gornja i donja naljepnica koje nanosi stroj osjetljiv na pritisak dizajniran da koristi pravu količinu tlaka bez drobljenja ili uništavanja spremnika ili njegovog sadržaja. Srećom, današnji strojevi za označavanje omogućuju automatiziranu tehnologiju za centriranje dviju naljepnica na vrhu i na dnu bez pogrešnog poravnanja.

Kompaktne naljepnice za kozmetiku

Važnost opreme za označavanje

Bez obzira na to koliko brzo možete usitniti, napuniti ili napuniti kozmetički proizvod, ukupna proizvodnja može biti ograničena brzinom kojom označavate i stavljate na tržište. Veliki izazov s kojim se suočavaju mnogi proizvođači kozmetičke ambalaže jest tiskanje i nanošenje naljepnica - ali postoji nekoliko dobrih rješenja za naljepnice i mogućnosti strojeva za naljepnice.

Strojevi za etiketiranje imaju različite cijene, što se proizvođačima, vlasnicima tvrtki i rukovoditeljima operacija koji rade s ograničenim proračunom često čini neodoljivim. Međutim, učinkovita oprema za etiketiranje može dramatično povećati produktivnost i platiti se hitnim povećanjem ispunjenosti.

Učinkovitost

Većina proizvođača kozmetike obično započinje bez ogromnih kapitalnih ulaganja, pa kako bi započeli proizvodnju, ručno označavaju svoje posude s proizvodima. Međutim, dodavanje jednog poluautomatskog stroja za označavanje, stolnog ili modularnog, može povećati produktivnost za gotovo 500%, što omogućuje označavanje do 150 spremnika na sat.

Potpuno automatski strojevi za linijsko označavanje fizički su veći i malo su skuplji od poluautomatskih opcija, ali mogu označiti do 500 spremnika na sat. Ovo povećanje učinkovitosti omogućuje označavanje više proizvoda podjednako preciznim, ali bržim tempom.

Bilo da pakirate losion, ruž za usne, podlogu ili kompakte, odgovarajuća oprema za etiketiranje brzo će opravdati njegovu cijenu.

Kvaliteta

Korištenje poluautomatskog ili potpuno automatskog stroja za naljepnice daje vlasnicima kozmetičkih tvrtki i proizvođačima ambalaže mogućnost da svaki put točno stave dobro dizajniranu naljepnicu - a svi znamo da je presudna naljepnica s izvrsnim dizajnom i preciznom primjenom marketinški alat.

Strojevi za etiketiranje brži su, dosljedniji i dosljedno precizni u usporedbi s ručnim ručnim označavanjem. Najbolja oprema za označavanje uključuje stabilizatore koji osiguravaju postavljanje naljepnice ravnomjerno i na isto mjesto iznova i bez pomicanja okomito ili vodoravno.

Trošak vs. Vrijednost

Iako se unaprijed troškovi kupnje ili najma nove opreme za označavanje mogu činiti zastrašujućim, neophodno je procijeniti sve proizvodne troškove koji utječu na vaš rad.

Primjerice, jednokratna kupnja opreme za etiketiranje bit će znatno manja od troškova unajmljivanja zaposlenika s punim radnim vremenom za nanošenje naljepnica na proizvode. Ako već imate radnike koji ručno lijepe naljepnice, automatiziranjem postupka označavanja oslobodit ćete se da obavljaju više zadataka presinga i profiliranja.

Drugi važan dio jednadžbe troškova je smanjenje otpadnih i neispravnih proizvoda koji izlaze s linije. Oprema za označavanje je dosljedna i pouzdana, tako da se eliminiraju ljudske pogreške, a manje se naljepnica postavlja, što štedi novac. Postoji nešto za razumijevanje učinkovitosti i uštede troškova u odnosu na stvarnu cijenu gotovine opreme. U konačnici, vrijednost opreme je na mnogo značajnih načina veća od cijene.

Procjena vaše postavke

Prije odabira vrste stroja za nanošenje etiketa koji želite, znajte svoje proizvodne ciljeve, procijenite svoje trenutno postavljanje i odredite pravu veličinu stroja. To će vam pomoći da odaberete oznaku koja odgovara vašim potrebama, neprimjetno se uklapa u vaš trenutni rad i čini vaš postupak učinkovitijim.

Proizvodnja u tijeku

Da biste pravilno procijenili svoje potrebe, jasno odredite svoje oznake i proizvodne ciljeve.

Započnite s odlukom o količini i brzini kojom želite da se vaša kozmetika kreće kroz traku. Oprema za nanošenje naljepnica dolazi u različitim rasponima brzina, pa odaberite onu koja ima tempo koji vaša linija može održavati.

Također ćete morati uzeti u obzir potencijalni zastoj koji bi se mogao dogoditi dok mijenjate programe za označavanje (npr. Prelazak s ručnog označavanja na poluautomatski stroj).

Bilo koji stroj za etiketiranje koji imate odabran će imati prednosti i nedostatke, stoga potražite etiketu koja će vam biti jednostavna za postavljanje, upotrebu i održavanje.

Prostor i oprema

Jednom kad na umu imate jasne ciljeve za količinu proizvoda koju ćete progurati kroz svoju liniju i kojom brzinom, potražite opremu koja neće ulaziti u prostor koji imate i biti lako dostupna radnicima. Ostala razmatranja uključuju kompatibilnost postojeće opreme i cjelokupni dizajn linije pakiranja.

Vaša proizvodna linija uključuje razne strojeve, poput filera, čepova i etiketa. Radi učinkovitosti, najbolje je kupiti stroj za etiketiranje koji je kompatibilan s opremom koju već imate u svojoj liniji kako biste spriječili probleme. Ovo je također prilika za vas da odlučite želite li da vaš stroj za etiketiranje ne bude u skladu s vašim trenutnim strojevima ili biste više voljeli samostojeći etiketu.

Trebali biste odabrati oznaku koja se može prilagoditi proizvodnoj liniji kako se ona s vremenom širi i poboljšava.

Razmatranja spremnika i etiketa

Mnoštvo je mogućnosti odabira, od boca s pumpicom do staklenki s navojem do gusjećih limenki. Možete odabrati između odabranih spremnika koji štite od neovlaštenog čuvanja djece i koji su zaštićeni od djece koji udovoljavaju smjernicama i propisima za pakiranje, brtvljenje i označavanje.

Bez obzira na vrstu spremnika vaše tvrtke, nakon što odredite dimenzije, vrijeme je da odlučite o veličini, stilu i položaju naljepnice. Najpopularnije vrste su naljepnice s prednje i stražnje strane, namotane naljepnice i naljepnice sa skupljanim rukavima.

Ako znate da će vaša bočica imati neobičan oblik, morat ćete pronaći stroj za etiketiranje koji može ispravno prilagoditi etikete tim jedinstvenim dimenzijama. Strojevi za etiketiranje imaju razne veličine i vrste, ali nisu nužno univerzalni za sve aplikacije etiketa.

Spremnici i oznake kvalitete

Za oštar, profesionalan izgled bitan je odabir visokokvalitetnih materijala. Iako pravi etiketa može izvrsno obaviti posao označavanja vaših proizvoda, ako spremnici koji se koriste nisu premium, oni mogu uzrokovati probleme zbog kojih vaš proizvod izgleda loše.

Bez obzira što odabrali, budite sigurni da su spremnici dosljedni. Nesavršenosti i nedosljednosti u veličini i obliku mogu uzrokovati da vaš stroj za naljepnice pogrešno pročita mjesto na kojem se trebaju nalaziti naljepnice. Redovito pregledavajte svoje spremnike ima li znakova loše kvalitete kako biste ih mogli riješiti prije nego što budu punjeni i nepropisno označeni.

Kvaliteta naljepnica je još jedan faktor koji će odrediti vaše ukupne rezultate. Naljepnice se isporučuju iz različitih materijala i mogu koristiti razna ljepila ili ljepila kada se nanose na vaše spremnike. Naljepnice loše kvalitete podložne su kidanju, mjehurićima, razmazivanju i ostalim neispravnostima u radu naljepnica. Odaberite dobro poznatu marku s pouzdanom etiketom i razmislite hoćete li više papir ili sintetički proizvod.

Zaključak

Kako idete prema povećanju svoje proizvodnje, bilo da su u pitanju olovke za oči, kremasta sjenila, ruž, losioni, kreme, korektori, proizvodi za kosu itd., S profesionalnom opremom za označavanje, imajte na umu sve odluke koje ćete morati donijeti.

  • Procijenite svoju trenutnu proizvodnu liniju. Odredite broj spremnika kojima je potrebno označavanje, kao i ograničenja prostora i dizajna.
  • Nakon što postavite neke proizvodne ciljeve i imate ideju kako ćete integrirati novi dio opreme za etiketiranje, vrijeme je za kupovinu. Kupnja stroja za etiketiranje zahtijevat će usporedbu različitih opcija, uključujući poluautomatsku, potpuno automatsku, stolnu, linijsku ili rotacijsku. Također ćete trebati uzeti u obzir svoje materijale (npr. Plastičnu bočicu s pumpicom s sjajnim papirnatim naljepnicama) kako biste osigurali dobru izvedbu stroja za etiketiranje.
  • Imajte na umu da će oprema za označavanje koju odaberete također trebati stalno održavanje i njegu kako bi ostala operativna. Trebali biste kontaktirati renomiranog prodavača i dobiti informacije o ugovorima o uslugama i dostupnosti dijelova kako biste imali resurse potrebne za održavanje novog stroja u ispravnom stanju.

Kada rukujete kozmetičkom proizvodnjom i pakiranjem od početka do kraja, nužno je imati pouzdanu opremu za etiketiranje. Od odabira dobavljača do kupnje najbolje opreme za pakiranje, sve je važno želite li isporučiti izvrstan proizvod koji će privući vašu publiku.

Učinkovita uporaba automatizacije, uključujući printere naljepnica i aplikatore naljepnica, nudi značajna poboljšanja u produktivnosti i izlazu. Međutim, ključ je pronaći pravi stroj za etiketiranje. Svakako procijenite kvalitetu, brzinu i pouzdanost svih potencijalnih strojeva za označavanje prije kupnje.