Odabir partnera za opremu za etiketiranje

Kako vinska industrija nastavlja rasti - u prosjeku bilježi značajan rast od 5,7% u razdoblju 2014. - 2019., vinari i vlasnici vinarija trebaju inovativne načine kako istaknuti svoje marke dok konkurencija nastavlja uzlaznom putanjom. Kreativne i jedinstvene etikete vina i etikete limenki vina samo su jedan od načina za privlačenje pažnje i stvaranje razlike. Dobra vijest je da postoje razne tehnologije označavanja koje će pomoći vizualnom utjecaju na ljubitelje vina svugdje.

Vinarstvo se usredotočuje na iskustvo pivača stvaranjem složenih i zanimljivih vrsta, a u nekim slučajevima i pomoću starih recepata. Popularnost ne raste samo uzbudljivim okusima, već i organskim vinima, vinima bez šećera i vinima s malo ugljikohidrata. Uz stare i nove igrače na tržištu - a da ne spominjemo rastući trend pretplate na vina - još je kritičnije da vinarije svoje vino brendiraju na način koji će se držati kupaca i vraćati im se po još.

Oprema za etiketiranje vina

Trenutni trendovi

Kako se povećava broj vinarija, tako se povećavaju i proizvodni trendovi, mogućnosti punjenja i tehnologija označavanja.

Predviđanja za vinsku industriju izgledaju sjajno. Međutim, očekuje se da će se fokus potrošača malo prebaciti na prednost kvaliteti u odnosu na količinu, što znači da su identitet marke i pakiranje značajni pokretači uspjeha.

U nedavnom istraživanju o kušanju vina sudionicima je podijeljeno nekoliko boca vina čija je cijena koštala 10-150 USD. Evo što je otkriveno.

• 82% ispitanika odabralo je vinsku bocu na temelju izgleda etikete
• 65% je utjecalo na to koliko skupo misli da vino izgleda
• 58% brinulo se o vinskoj regiji
• Na 53% utjecali su oblik i boja boce
• 46% radije kupuje nešto u čemu je uživalo u prošlosti
• 42% preferiralo je berbu vina

Trenutni trendovi

Prema rezultatima ankete, jasno je da način na koji vinske boce izgledaju važno za potrošače. Hoće li izvrsna naljepnica značiti zabavno i neobično ili elegantno i sofisticirano, možda ovisi o vašem ciljanom tržištu - ali u svakom slučaju, vaša boca vina trebala bi privući pažnju i priopćiti kvalitetu. To znači da je vašoj vinskoj etiketi potreban pravi dizajn - i mora se pravilno i dosljedno pridržavati kako bi vaša vinska boca izgledala najbolje na mreži i na polici. Napokon, vaša vinska etiketa ima samo 1,5 sekunde da napravi utjecaj.

Da biste privukli pažnju kupaca vina, na brzinu priopćite visoku kvalitetu svog proizvoda. To možete učiniti razvijanjem izvrsnog dizajna vinskih etiketa koji zaintrigira ljubitelje vina i natjera ih da odaberu vaše vino. Evo nekoliko elemenata dizajna koje treba uzeti u obzir.

• Razmislite o boji svoje boce, boji vina i boji etikete. Koje emocije želite prenijeti? Svijetle boje izazivaju vedrinu, energiju i smjelost. Prigušene boje sugeriraju sofisticiranost i suptilnost. Tamne boje obećavaju bogate ribe i intrige. Možete čak razmisliti o tome da na tamnoj boci suprotstavite svijetlu naljepnicu radi efekta visokog kontrasta koji vizualno iskoči.

• Broje se i vaši izbori fonta i materijal za naljepnice. Je li izgled koji tražite minimalistički, elegantan, vintage, moderan ili nervozan? Morat ćete odabrati vrstu slova koja postavlja pravi ton, odabrati zanimljiva umjetnička djela i obavezno odabrati teksturu naljepnice koja podržava vašu marku i karakter vašeg vina.

• Razmislite o upotrebi vinskih etiketa i ambalaže jedinstvenog oblika. Možda čak i napravite dodatni kreativni put i sve to povežite tematskim dizajnom, usklađujući bocu, etiketu, čep i kutiju za otpremu - ili ako imate sobu za financijsko migovanje, naručite prilagođene etikete vina.

• Ovdje su korisne uobičajene riječi i fraze koje nemaju nikakvu korisnu svrhu na naljepnici vina i treba ih zanemariti.

Nakon što zakucate dizajn etikete boce s vinom, pobrinite se da je postupak etiketiranja optimiziran, osiguravajući da svaka pojedina boca ima savršeno postavljenu etiketu.

Vrste opreme za označavanje

Koji će vam stroj za etiketiranje omogućiti da za manje vremena napravite više vina? Jeste li spremni pitati svoju igru za etiketiranje vina? Ulaganje u stroj za etiketiranje vina koji će vam pomoći da pojačate proizvodnju uz održavanje kvalitete može biti samo ono što vam treba da biste išli u korak s konkurencijom.

Vinarije imaju nekoliko mogućnosti označavanja vina u bocama i konzerviranim vinima. Općenito, strojevi za nanošenje naljepnica dolaze u ručnom, poluautomatskom i automatskom modelu. Poznavanje potreba za primjenom naljepnica i brzine izrade ciljeva pomoći će suziti izbor.

Vrste opreme za označavanje

Ručni strojevi za etiketiranje zahtijevaju od radnika da pojedinačno utovare i primijene svaku etiketu.

Poluautomatskim strojevima za označavanje upravlja ručni ili nožni prekidač. Zaposlenik utovari boce na transporter, a zatim pritisne gumb za nanošenje naljepnica. Ova je metoda brža i dosljednija od ručnog ručnog označavanja.

U mnogim je slučajevima poluautomatski stroj za etiketiranje koji se omotava najbolja opcija za etiketiranje vina u bocama, jer vam omogućuje da vremenom prijeđete iz male proizvodnje vina u potpuno automatski, linijski stroj za etiketiranje, bez potrebe za remont opreme ili linije za punjenje.

Strojevi za automatsko označavanje imaju rotacijske i in-line opcije. Oboje su brži i precizniji od ručnih i poluautomatskih etiketa. Redni automatski strojevi za naljepnice pružaju ogroman skok u produktivnosti i učinkovitosti. Nakon što se vinske boce ili limenke napune, mogu se kontinuirano dodavati u stroj za etiketiranje, što rezultira otprilike 150 označenih proizvoda na sat. Rotacijski strojevi za naljepnice nalaze se na vrhu spektra, rade do 500 naljepnica na sat i pružaju krajnju kontrolu i dosljednost postavljanja naljepnica.

Oprema za automatsko označavanje kreće se u rasponu mogućnosti i cijene. Odaberite onu koja ne samo da zadovoljava vaše trenutne operativne potrebe, već se može prilagoditi vašim potrebama kako rastete.

Važnost opreme za označavanje

Bez obzira koliko brzo možete flaširati i etiketirati svoje vino, ukupna proizvodnja bit će ograničena brzinom kojom ga možete pakirati i izbaciti na tržište. U ovom procesu jedan od glavnih izazova s kojim se susreću mnoge vinarije je tiskanje i nanošenje etiketa.

Strojevi za označavanje boca imaju različite cijene, što se vlasnicima vinarija koje djeluju s ograničenim proračunom često čini neodoljivim. Međutim, dodavanje učinkovite opreme za označavanje može dramatično povećati produktivnost i brzo se isplatiti ubrzavanjem proizvodnje.

Učinkovitost

Obično većina vinarija započinje bez ogromnih kapitalnih ulaganja, pa da bi započeli proizvodnju, moraju svaku bocu vina označiti rukom.

Međutim, dodavanje jednog poluautomatskog stroja za označavanje, stolnog ili modularnog, može povećati produktivnost za gotovo 500%, što omogućuje označavanje do 150 boca na sat. Ovi manji etiketi više se mogu kupiti za nove ili male vinarije. Ove opcije također bolje funkcioniraju ako trebate redovno slati narudžbe mjesečne pretplate za vina na vrijeme.

Učinkovitost

Potpuno automatski strojevi za linijsko označavanje fizički su veći i malo skuplji, ali mogu označiti do 500 boca na sat. Ovo povećanje učinkovitosti omogućuje vinarijama da pune više boca bez sigurnosne kopije u fazi označavanja.

Kako sve više vina napušta liniju za punjenje i izlazi na tržište, oprema za etiketiranje više će nego opravdati investiciju.

Kvaliteta

Korištenje poluautomatske ili potpuno automatske opreme za etiketiranje daje vinariji mogućnost da svaki put točno postavi dobro dizajniranu etiketu. I svi znamo da je izvrsna oznaka koja se ravnomjerno i precizno primjenjuje presudan marketinški alat.

Strojevi za naljepnice brži su i nude dosljednije postavljanje s manje pogrešaka od postupka ručnog označavanja. Najbolja oprema za označavanje uključuje stabilizatore koji osiguravaju postavljanje naljepnice ravnomjerno i na isto mjesto iznova i bez pomicanja okomito ili vodoravno.

Kvaliteta

Trošak vs. Vrijednost

Iako se unaprijed troškovi kupnje ili najma nove opreme za označavanje mogu činiti zastrašujućim, neophodno je procijeniti sve čimbenike troškova koji utječu na vašu vinariju.

Primjerice, jednokratna kupnja opreme za etiketiranje bit će znatno manja od troškova unajmljivanja zaposlenika s punim radnim vremenom koji će nalijepiti etikete na boce ili limenke. Ako već imate radnike koji pričvršćuju naljepnice, automatizacija postupka označavanja oslobodit će ih da obavljaju više zadataka prešanja ili profiliranja.

Sljedeći važan dio jednadžbe troškova je smanjenje otpadnih i neispravnih proizvoda koji dolaze s linije. Oprema za označavanje je dosljedna i pouzdana, tako da se eliminiraju ljudske pogreške, a manje se naljepnica postavlja, što štedi novac. Postoji nešto za razumijevanje učinkovitosti i uštede troškova u odnosu na stvarnu novčanu cijenu opreme. U konačnici, vrijednost opreme je na mnogo značajnih načina veća od cijene.

Procjena vaše postavke

Prije donošenja bilo kakvih odluka o vrsti stroja za nanošenje naljepnica koji želite kupiti, procijenite svoje trenutno postavljanje i odredite koju će ulogu imati stroj za naljepnicu u vašoj liniji za punjenje. Također je kritično utvrditi parametre koji će odrediti veličinu i vrstu stroja za etiketiranje koji su vam potrebni. To će vam pomoći da odaberete etiketu vina koja odgovara vašim potrebama, neprimjetno se uklapa u vaš trenutni rad i čini vaš postupak učinkovitijim.

Procjena vaše postavke

Vaša produkcija

Da biste pravilno procijenili svoje potrebe, jasno odredite svoje oznake i proizvodne ciljeve.

Započnite s odlukom o količini i brzini kojom želite da se vaš proizvod kreće linijom. Strojevi za naljepnice dolaze u različitim rasponima brzina, pa odaberite onaj koji umanjuje brzinu koju vaša linija može održavati.

Vaša produkcija

Također ćete morati uzeti u obzir potencijalni zastoj koji bi se mogao dogoditi dok mijenjate programe za označavanje (npr. Prelazak s ručnog označavanja na poluautomatski stroj).

Bilo koji stroj za etiketiranje vina koji imate odabrat će se za i protiv, pa potražite etiketu koja će vam biti jednostavna za postavljanje, upotrebu i održavanje.

Prostor i oprema

Jednom kad na umu imate jasne ciljeve za količinu vina koju ćete progurati kroz svoju liniju i kojom brzinom, sljedeći je korak pronaći opremu koja neće ulaziti u prostor koji imate i biti lako dostupna. Ostala razmatranja uključuju kompatibilnost postojeće opreme i cjelokupni dizajn proizvodne linije.

Prostor i oprema

Vaša proizvodna linija uključuje razne strojeve, poput punila, zatvarača ili čepova i etiketa. Radi učinkovitosti, najbolje je kupiti stroj za označavanje koji je kompatibilan s opremom koju već imate u svojoj liniji kako biste spriječili probleme. Ovo je također prilika za vas da odlučite želite li da se vaš stroj za etiketiranje ne poklapa s vašim trenutnim strojevima ili biste više voljeli samostojeći etiketu.

Trebali biste odabrati etiketu koja može pratiti vaše strojeve za punjenje i brtvljenje, kao i mjeriti se s vašom tvrtkom kako raste.

Razmatranja spremnika i etiketa

Većina vinarija i dalje radije koristi staklene boce za svoje vino. Međutim, staklene boce mogu biti skupe i teške. Aluminijske limenke, popularni trend u ekonomskom vinskom sektoru, lakše su i isplativije. Iako većina vrhunskih vinarija vjeruje da estetika i faktor klase staklene boce svaki put pobjeđuju aluminijsku limenku. No, prema vinopijama, ambalaža ne razlikuje razliku u okusu vina.

Prema foodandwine.com, test slijepog okusa pokazao je da kada je 86 odraslih dobilo identična vina ulivena u šalicu, jedno iz boce i jedno iz limenke, 48,5% preferiralo je verziju u bocama u odnosu na 45,3% koja je preferirala verziju u konzervi ( s 5,8% koji ne pokazuju sklonost).

Bez obzira na želju vaše marke, nakon što odredite koju vrstu posude ćete koristiti za svoje vino, vrijeme je da odlučite veličinu, stil i mjesto oznake vina. Možete birati između prednjih i stražnjih naljepnica, omotanih naljepnica ili naljepnica sa steznim rukavima.

Ako znate da će vaša bočica ili limenka imati neobičan oblik ili prepoznatljiv konus, morat ćete pronaći stroj za etiketiranje koji može ispravno fiksirati etikete prema tim jedinstvenim dimenzijama. Strojevi za etiketiranje imaju razne veličine i vrste, ali nisu nužno univerzalni za sve aplikacije etiketa.

Spremnici i oznake kvalitete

Za oštar, profesionalan izgled obavezno koristite visokokvalitetne materijale. Iako pravi etiketa može izvrsno obaviti svoj posao pri označavanju limenki i boca, ako se spremnici koji se koriste nisu premium, oni mogu uzrokovati probleme zbog kojih vaš proizvod izgleda loše.

Bez obzira što odabrali, budite sigurni da su spremnici dosljedni. Nesavršenosti i nedosljednosti u veličini i obliku mogu uzrokovati da vaš stroj za naljepnice pogrešno pročita mjesto na kojem se trebaju nalaziti naljepnice. Redovito pregledavajte svoje spremnike ima li znakova loše kvalitete kako biste ih mogli riješiti prije nego što budu punjeni i nepropisno označeni.

Randomiziran, ali koristan način za ispitivanje konzistentnosti serije limenki ili boca jest "kvadratni test". Da biste to učinili, stavite limenku ili bočicu na ravni rub ili ravnalo i polako je okrećite. Ako postoje bilo kakve anomalije oblika, vidjet ćete praznine koje se pojavljuju između spremnika i ravnog ruba. Te manje promjene oblika mogu biti dovoljne da utječu na ljepljivost i izgled vaših naljepnica.
Nedosljednosti mogu stvoriti mjehuriće ispod naljepnice. To također može utjecati na naljepnice na stezne rukave.

Kvaliteta naljepnica je još jedan faktor koji će odrediti vaše ukupne rezultate. Naljepnice se isporučuju u različitim materijalima i mogu koristiti razna ljepila ili ljepila kada se nanose na vaše spremnike. Naljepnice loše kvalitete podložne su kidanju, mjehurićima, razmazivanju i ostalim neispravnostima u radu naljepnica. Odaberite dobro poznatu marku s pouzdanom etiketom i razmislite hoćete li više papir ili sintetički proizvod.

Zapamtite, loše dizajnirane i primijenjene naljepnice lako će uočiti ljubitelji vina koji cijene sve aspekte vinske kulture, uključujući i ambalažu.

Odabir partnera za opremu za etiketiranje

Odabir odgovarajuće opreme za etiketiranje vina ovisit će ne samo o funkcionalnosti stroja. Kada kupujete od proizvođača ili distributera opreme za označavanje, s njima također započinjete trajno partnerstvo. Evo nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira partnera za označavanje.

Odabir partnera za opremu za etiketiranje

Dijelovi i usluge

Dijelovi

Prirodno, sva oprema podložna je određenom stupnju kvara kad se jako koristi. Nužno je da proizvođač vašeg stroja za etiketiranje ima pri ruci rezervne dijelove i da su dostupni. Što duže vaš stroj ne radi, to ćete manje proizvoda moći izaći -
a vrijeme je novac.

Obavezno pitajte svog dobavljača opreme za označavanje je li poznato da se neki dijelovi istroše i koje je vrijeme čekanja na zamjenu. To će vam omogućiti da planirate bilo kakvo održavanje ili popravke koje će trebati obaviti bez utjecaja na vaše redovno vrijeme proizvodnje.

Servis

Ključ da vaša linija vina radi bez zastoja je osigurati da se vaša oprema za etiketiranje dobro održava i servisira tijekom cijelog života. Proizvođač vašeg stroja za etiketiranje trebao bi biti dostupan kako bi odgovorio na sva vaša pitanja ili nedoumice i pomogao vam u rješavanju manjih problema.

Najbolji način da pronađete uglednog trgovca je tražiti preporuke unutar vinske zajednice. Dok proučavate distributere opreme za označavanje, uzmite u obzir pravovremenost njihovih odgovora, jesu li njihova rješenja pouzdana i mogu li pružiti stalne nadogradnje i kontinuiranu podršku. Sve će to biti važno kad vaša operacija počne rasti.

Kvaliteta

Visoko kvalitetni proizvodi trebali bi biti cilj svakog proizvođača. Međutim, ne slijede sve tvrtke isti skup standarda.

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju vrijednost za svoj novac, pitajte prodavača nekoliko pitanja o njihovim postupcima kontrole kvalitete za dijelove, popravke i nove strojeve. Na primjer, pronađite kako testiraju strojeve prije pretprodaje i pitajte kakve se inspekcije rade na rabljenim i obnovljenim strojevima prije nego što ih preprodaju.

Ulaganje koje danas napravite u označavanje opreme za vašu vinariju ovisit će o dugotrajnoj podršci i brizi kupaca proizvođača opreme. Kao njihov kupac želite znati da stoje iza svojih proizvoda pružajući temeljite i korisne odgovore na vaša pitanja, čine dijelove lakim za dobivanje i pridržavaju se standarda visoke kvalitete za svu svoju opremu, novu ili rabljenu. Svi ovi čimbenici imat će utjecaj na to koliko dobro vaš stroj za etiketiranje radi izvan tih prvih nekoliko tisuća boca, a kako se vaša operacija vina širi.

Zaključak

Kako idete prema povećanju proizvodnje vina pomoću profesionalne opreme za etiketiranje, imajte na umu sve odluke koje ćete morati donijeti.

• Procijenite svoju trenutnu proizvodnu liniju i odredite broj boca ili limenki koje trebaju označavanje, kao i sva ograničenja prostora i dizajna.

• Jednom kada postavite neke proizvodne ciljeve i steknete ideju kako ćete integrirati novi dio opreme za etiketiranje, vrijeme je za kupovinu. Kupnja stroja za etiketiranje zahtijevat će usporedbu različitih opcija, uključujući poluautomatsku, potpuno automatsku, stolnu, linijsku ili rotacijsku. Također ćete morati uzeti u obzir svoje materijale (staklena boca, aluminijska limenka, naljepnice od vinila, naljepnice od sjajnog papira itd.) Kako biste osigurali dobru izvedbu stroja za etiketiranje.

• Imajte na umu da će oprema za označavanje koju odaberete također zahtijevati stalno održavanje i njegu kako bi ostala operativna. Trebali biste kontaktirati renomiranog prodavača i dobiti informacije o ugovorima o uslugama i dostupnosti dijelova kako biste imali resurse potrebne za održavanje novog stroja u ispravnom stanju.

Učinkovita upotreba automatizirane tehnologije označavanja nudi značajna poboljšanja u produktivnosti i proizvodnji za vinarije u cjelini.

Međutim, ključ je pronaći pravi stroj za etiketiranje. Svakako prije kupnje procijenite kvalitetu, brzinu i pouzdanost svih potencijalnih strojeva za označavanje.